Folkemødet i Høng 2016

DN stillede op med bod og reklame for Giftfri have på Folkemødet i Høng den 28. maj 2016.

DN havde et væld af buske og stauder med lige til at plante ud i haven, hvis man kunne skrive under på at man dyrker sin have helt uden brug af sprøjtegifte.

 

Le-kursus og pleje af de 100 ege ved Gørlev sø

Tirsdag den 12. juli 2016 havde DN Kalundborg inviteret Nick fra DN's hovedafdeling som også er le-entusiast til at lave et le-kursus og introduktion til pleje af arealet med de 100 ege ved Gørlev sø. 

En lille flok mødte op og øvede sig med le i det høje græs og derefter blev alle de små spæde ege fundet , så vi med le kunne slå græsset væk omkring dem og optimere vækstbetingelserne for de små træer.

Arrangementet bliver gentaget hver år indtil træerne kan klare sig selv

Snapsekursus på stranden ved Gisseløre 2016

DN diskede lørdagen den 27 august 2016 op med smagsprøver og en guidet tur udi botanikken med fokus på hvilke urter men kan plukke og bruge til at sætte smag på snaps.

Kurset blev afholdt i fuld sol og de mange deltagere kunne smage på 12 forskellige snapse og fik både inspiration og urter med sig hjem. 

Guidede ture til Saltbæk Vig

I 2016 fik DN arrangeret 4 guidede ture ud til det fredede område ved Saltbæk Vig i 2016.

Turene er hvert år et tilløbsstykke da området til dagligt er lukket for offentligheden.

Saltbæk Vig er kommunens største brakvandssø hvor mange tusind fugle hvert år flokkes hvor at raste og finde føde. Havørnen yngler derude og det er et meget specielt område af færdes i med strandengsvegetation og store helt uspolerede åbne vidder. 

Naturens Dag 11. september på Røsnæs

-En hyggeliag dag med stor succes ved æblepressen.

Dagen startede kl. 08. med at stille op til æblepresning og snittebod.

Kl. 09 kom Susanne Ladefoeged med DN's pavillion, som blev indrettet med borde og reklamer.
Kl.10 var der den officielle åbning med jagthorn-fanfare. Hans Guldager havde en botanik-tur med kun 2 deltagere, bedre gik det ikke med Carsten Clausens tur, også kun 2 deltagere.

Til afsløringen af Evighedstræ, var der ud over de indbudte og medlemmerne fra DN kun 4-5 deltagere yderligere.

De mange deltgaere samledes om æblepressen og de fleste børn fik æblesaft med hjem. Æblepressen var i brug fra start til slut.
Vejret var ok, men som altid blæser det derude på spidsen. Naturens dag-arrangementet var besøgt af mellem 7-900 besøgende, glædeligt var der mange børn og yngre.