DN Kalundborg henvendte sig i foråret til Kalundborg Kommune for at få lov til at benytte en væg på skuret til et insekthotel, for give biodiversiteten  på Møllebakken et skud.
Henvendelsen udviklede sig til et samarbejde, så DN's ønske om et insekthotel blev kombineret med et kommunalt ønske om et formidlingsrum om natur- og  kulturhistorie på Møllebakken.

Rengøring og maling

Hen over sommeren er skuret renoveret, rengjort og malet.
Maling til skuret indvendig og udvendig og træ til insekthotellet er finansieret af Veluxfonden. En "Grønt Guld" støtteordning til særligt aktive DN'er over 67 år.
Lokale DN-medlemmer leverede arbejdskraften til rengøring og maling. Samme gruppe som også plantede og vedligeholder Jubilæumsskoven ved Gørlev sø.
Skaberzonen har stået for indvendig beklædning og  bænk.

(se billedserie herunder)

Hotelbyggeri og opsætning
Efter dialog om placering og størrelse blev gavlvæggen mod vest på skuret udpeget.
Træ til konstruktion af insekthotellet blev indkøbt af Susanne, som sammen med sin mand Sven Aage savede til og samlede hotellet. Det færdige hotel blev transporteret på trailer fra Gørlev til Møllebakken. 

(se billedserie herunder)

Indvielse
Tirsdag i efterårsferien var der officiel indvielse.
De to bærende kræfter i projektet, landskabsarkitekt Birgitte Kofod Møller, Kalundborg Kommune og Susanne Ladefoged, formand for DN Kalundborg bød velkommen og fortale lidt om baggrund og ideen med projektet.
Herefter roste formand for Teknik- og miljøudvalget Jakob Beck Jensen resultatet og samarbejdet og klippede snoren.

Børn (og voksne) gik straks til opgaven med at fylde alle værelserne med sengetøj til insekterne med liv og sjæl.
Nogle havde selv medbragt fyld og det at tømme alle kasserne med det medbragte halm, tang, grankogler, træstykker med huller, småsten, tørret træ, drænrør, mursten med huller og mos.

(se billedserie herunder)