Stafetten begyndte  sin rejse gennem og langs med Kalundborg Fjord hos Kalundborg Roklub på Gisseløre. Roerne i to både sørgede for sikker transport til Havneparken. Her tog 50-60 mennesker imod stafetten. Stafetten er designet af et hold designelever På Krabbesholm Højskole og skabt af en glaspuster i Skive. Og symboliserer med sit glas og farver fjordenes skrøbelighed.

Ib Jensen, næstformand i Danmarks Naturfredningsforening, bød velkommen og fortalte om ideen og meningen med eventen 30 fjorde på 30 dage. Iltsvind og død havbund - et hav det gisper - skal stoppes nu - vi kræver de levende fjorde og hav tilbage. Både lokale politikere og de politiske partier på Christiansborg må tage ansvar nu.

Ib Jensen gav derefter ordet til de fremmødte repræsentanter for de politiske partier.

Fire partier havde prioriteret at deltage. De fik hver to minutter til at redegøre for deres løsningsforslag til at bringe livet tilbage i fjorden.
Esben Hansen (Socialdemokratiet), Eva Levinsen (SF), Mette Hvid Brockmann (Radikale Venstre) og Morten Lindhardt (Enhedslisten).

Der var enighed om, at situationen er alvorlig og kræver handling nu!
Herefter sang de fremmødte en smuk fjord-relevant gendigtning af "Blæsten går frisk over Limfjordens vande" (se sangteksten her).

Efter sangen var det igen tid til at bringe stafetten ud i Kalundborg Fjord.

En svømmer fra Vinterbadeklubben Isfuglene svømmede stafetten ud til roerne i havnebassinet, der roede stafetten tilbage til Gisseløre. Vejret forhindrede en rotur med stafetten ud i fjorden.

En gruppe vandrere fra Dansk Vandrelaug overtog stafetten og vandrede langs fjorden med stafetten ud til Røsnæs Strandhotel.

Her blev stafetten modtaget af repræsentanter fra DN Kalundborg, der sørger for at stafetten kommer videre til Samsø torsdag, hvor den skal på tur i Stavns Fjord.

En eftermiddag med god stemning og engagement, der samtidig understreger situationens alvor.

Det hele kulminerer  d. 20. september, hvor miljøministeren modtager stafetten på Christiansborg Slotsplads.