Arrangement

Affaldsindsamling 2020

Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedag, hvor tusindvis af danskere samler affald. Tak til alle der deltog i affaldsindsamlingen Kalundborg kommune.

Vi har samlet fire korte stemningsberetninger fra dagen.

Bjergsted:
Det var en dejlig dag. solen skinnede og man kunne forledes til at tro det var forår (hvor vi oprindelig skulle have haft afholdt indsamlingen). Folk var glade og de 3 timer gik hurtigt. Vi dækkede et større areal end vi plejer da der ikke var så meget skrald. Men rigtigt meget indpaknings plastik, engangsklude og cigaretpakke emballage. 11 glade borgere fik samlet 51 kg.

Gisseløre:
En sørgmunter beretning om affaldsindsamlingen på Gisseløre:
Fire personer indsamlede ca.10 kg plast/papir, bl.a. 1 dåse og 0 mundbind, men masser af skod.
Der var forbløffende lidt affald at indsamle i forhold til de sidste mange år. Det kan enten skyldes, at andre/enkeltpersoner/sejlklubben samler derude eller at vores indsamlinger har en opdragende effekt, så folk ikke sviner så meget.

Høng:
I Høng var der taget alle forholdsregler i forbindelse med Coronarisikoen. Borde var opstillet på parkeringspladsen foran det gamle rådhus således nødvendig udleveringsafstand var sikret.
I år var der fokus på plast og der blev fundet en del plast. De 6 fremmødte deltagere indsamlede I alt ca. 15-20 kg affald. Primært plast, metal og igen mange cigaretskodder. Det blev dog konstateret, at der visse steder var mindre affald end ellers og det er jo positivt konstaterer Peter With. Plastposer og tænger til indsamlingen var beredvilligt stillet til rådighed af Kalundborg kommune.

Ubby/Jerslev
Vi var 30 deltagere, heraf 10 børn. vi fandt heldigvis ikke meget affald: 20 kg i alt.
5 mundbind, 985 stk. plastik incl. skodder, 21 dåser med pant, 7 uden pant.

Alle deltagere i affaldsindsamlingen nød nogle dejlige timer i naturen, hinandens selskab og i en god sags tjeneste. Den årlige affaldsindsamling blev født i Danmarks Naturfredningsforenings regi, men har bredt sig til, at mange flere samler ubetænksomme personers henkastet affald op. Fra enkeltpersoner til politiske partier over lokalråd, butikskæder til skoleklasser yder en god indsats og befrier naturen for mange tons affald hvert år – det siger vi tak for på naturens vegne.