Nyhed

"Her bor vi"

Danmarks Naturfredningsforening får støtte til etablering af en Boardwalk ved Gørlev sø.
Projektet er støttet med midler fra Nordeas "Her bor vi-pulje".
Pressemeddelelse:

Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg (DN) afdeling har fået 110.000,00 kr. fra Nordea-fonden til hjælp til opførelse af en Boardwalk med skridsikker belægning nord om Gørlev sø. Boardwalken er en del af aktiviteterne under "Få det fikset" ved Gørlev sø - projekter der vil bidrage til at skabe mere aktivitet i lokalområdet.

Med 110.000,00 kroner i støtte fra Nordea-fondens ”Her bor vi-pulje” kan DN nu igangsætte projektet, der har været på tegnebrættet siden foråret 2019

Susanne Ladefoged, formand i Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg glæder sig især til at:

”Boardwalken – en hævet tør sti - som var et stort borgerønske nu kan realiseres og endda gøres længere end oprindeligt planlagt. Støtten fra Nordea-Fonden betyder ligeledes, at Boardwalken får en skridsikker belægning og bliver handicapvenlig"

Med en tørskoet sti rundt om søen igennem den fugtige mose og eng håber DN, at kunne styrke, udbygge og bidrage til et øget brug af det rekreative grønne område. Et øget brug der forbedrer adgangsforholdene og det lokale fællesskab.

58 mio. kr. til lokale fællesskaber
Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg har modtaget 110.000,00 kroner i støtte fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje på 58 mio. kr., der uddeles til projekter, som styrker lokale fællesskaber og sammenhængskraften i mindre byer.

"Vi er utrolig glade for at se, at efterspørgslen på at styrke liv i det lokale er så stor – og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i Gørlev ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet," siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Her bor vi-puljen havde ansøgningsfrist 23. september 2021. Fonden modtog 429 ansøgninger og ud af dem har 113 fået støtte fra puljen til aktiviteter og fællesskaber.

Kontakt:          

Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg
Formand Susanne Ladefoged
Kalundborg@dn.dk
22388858

Nordea-fonden:
Kommunikationskonsulent
Signe Balling
sb@nordeafonden.dk
4070 3779

Om Nordea-fonden

  • Nordea-fonden har et almennyttigt formål og støtter projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.
  • Med Her bor vi-puljen uddeles i 2021 58 mio. kr. til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet i mindre byer med 200-5.000 indbyggere. Projekterne støttes med mellem 100.000 kr. og 1.000.000 kr., og foreninger, selvejende institutioner og kommuner m.fl. kunne søge puljen med ansøgningsfrist 23. september 2021.
  • Se liste over støttemodtagere på www.nordeafonden.dk/herborvi